skola_hallbar_utv

gleerups-

ScreenHunter_02_May._06_13.40

SkolportalN

SkolportalN är öppen för alla vårdnadshavare. Inloggning sker med e-legitimation efter registrering. Läs om hur du går till väga i de bifogade dokumenten: E-legitimation och Föräldrar i SkolportalN.

Sveriges bästa utbildning – för alla elever varje dag!

Genom IT kan vi utveckla det individuella lärandet och göra lärarens kunskap och material tillgängligt 24-7 för elev och föräldrar.

Med detta menar vi:

Öppenhet = Vi öppnar upp vår verksamhet för föräldrar och samhälle i stort. Vi vill ta nytta av föräldramedverkan, företagsmedverkan och öppna upp för ett samarbete i större utsträckning än tidigare. De blir delaktiga i det vi gör och vi nyttjar deras kompetenser.

Tillgänglighet = Göra lärarens kompetens och resurser tillgängliga när som helst och varsomhelst. Elevernas lärande sker inte bara inom skolans lokaler mellan 8 och 3, därför kan vi heller inte begränsa tillgången till resurser, kursinnehåll och mål till den tiden.

Mångfald = Vi utnyttjar och tar del av varandras kompetenser. Detta genom att skapa en resursbank där vi sparar vårt material. Undervisningen individualiseras för att passa elevernas individuella inlärningstakt.

Björknässkolans föräldraförening

Björknässkolans föräldraförening driver frågor om skolutveckling och bra arbetsmiljö för eleverna i Björknässkolan.

Föräldraföreningen arbetar aktivt för att positivt bidra till skolans utveckling och driver frågor som föräldrarna i skolan anser viktiga. Föreningens styrelse har tät kontakt med skolledningen och träffas på samråd flera gånger per termin.

Alla som har barn i Björknässkolan är välkomna som medlemmar!
Medlemsavgiften går oavkortat tillbaka till eleverna på Björknässkolan i form av exempelvis bidrag till förbättrad skolmiljö, föreläsningar och premiering av elevrådsrepresentanter.

Alla som har barn i Björknässkolan, föräldrar, bonusföräldrar och andra vårdnadshavare, är välkomna som medlemmar i föreningen.

Medlemsavgiften är endast 100 kr/syskonskara och läsår.
Betala på Pg 27 75 12-0 eller via Swish nr 1231960186.
Glöm inte att ange barnens namn och klass på din betalning.

Verksamhetsår 2018/2019
Styrelsen träffar skolledningen på samrådsmöten regelbundet under läsåret och representerar skolans föräldrar i diverse frågor.

Föreningsstadgar för Föräldraföreningen Björknässkolan
Ladda ner här (pdf)

Kontakta oss!
Kontakta gärna oss i styrelsen om du har frågor eller förslag på frågor som du tycker föreningen ska engagera sig i.

Sara Luthander, ordförande, 076-009 04 27 (barn i årskurs 9)
Anna Franzen, kassör, 070-720 37 10 (barn i årskurs 8)

Tack för ditt stöd!

Blanketter

Ledighetsansökan
Här kan du skriva ut en ledighetsansökan för elever. Fyll i den och lämna in i god tid innan önskad ledighet till klassföreståndare eller mentor.
Länk till ledighetsansökan

Anmälan om avvikande kost
Lämnas till husmor vid skolstart.
Länk till blankett

Språkval åk 6
Alla elever i grundskolan läser ett b-språk i årkurs 6. Detta val görs under vårterminen i åk 5. Klicka på länken nedan för att ladda ner språkvalsblanketten.
Länk till språkvalsblankett

Språkvalsbyte
Om en elev under åk 6-9 vill byta språkval måste bytet godkännas av föräldrar samt undervisande lärare. Börja med att fylla i blanketten nedan och lämna till mentor eller biträdande rektor.
Länk till bytesblankett

Profilval åk 7-9
Alla elever i åk 7-9 gör ett profilval. Vi erbjuder er följande profiler. Detta val görs under vårterminen i åk 6.

Modersmålsundervisning

InfoMentor

Inloggning vårdnadshavare här

Inloggning elever och personal här