Om Björkbacken

Björkbacken är belägen på Björknässkolan som är en F-9 skola i Nacka kommun.

Björkbacken är till för elever i grundskolan som behöver stöd i skolarbetet. Vi har två grupper för elever i skolår 1-6. Elevernas problematik varierar men många har svårigheter med koncentration, motivation, struktur och socialt samspel. På Björkbacken ges eleverna förutsättningar att nå målen i samtliga ämnen i läroplanen. För att lyckas med detta har vi välutbildad och kompetent personal med lång och bred erfarenhet. Vi har också ändamålsenliga och trivsamma lokaler. Vi arbetar med modern teknik och alla elever har tillgång till en egen dator.

Vi samarbetar med Björknässkolans övriga klasser. Alla elever är knutna till en specifik klass, där deltar de i olika omfattning med stöd från oss. Vårt mål, där så är möjligt, är att utöka detta deltagande så att eleverna på sikt kan återgå till ordinarie skolverksamhet.

För att lyckas med våra ambitioner är ett gott samarbete med föräldrarna ovärderligt.

Björkbackens verksamhet har funnits i Nacka i ca 35 år. Vi fortbildar oss kontinuerligt och håller oss uppdaterade inom den senaste specialpedagogiska forskningen. Flera av pedagogerna har arbetat ihop i många år, vilket ger stabilitet och trygghet i verksamheten.

Kontakta oss:
Åsa Selin Finberg, biträdande rektor