Artiklar

Björkbackens hundprojekt

Sedan våren 2009 driver vi ett pedagogiskt hundprojekt på Björkbacken. Det primära syftet med projektet är att stärka elevernas självkänsla, träna i att kunna ta ansvar, jobba med empati samt social kompetens och sist men inte minst få känna trygghet i en kompis som aldrig sviker! Vi utnyttjar hundarnas fantastiska förmåga till kontakt. Det finns idag vetenskapliga studier som visar på att vi mår bra av att umgås med hundar och sällskapsdjur. När man klappar och umgås med djur så frisätts det fantastiska ”lugn och ro hormonet” oxytocin i hjärnan. Det får oss att känna tillfredställelse och lugn, det sänker både blodtryck och stressnivå. Det gör att eleverna har lättare att koncentrera sig och jobba på med sina uppgifter i skolan och kan underlätta vid sociala kontakter. Som bonus får de också hälsofrämjande motion och naturupplevelser som gör att man mår bra!

Har ni frågor om projektet så kontakta Åsa Sparr på telefon 070-972 07 42 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Se även www.hundiskolan.se

hund-okt043